Луцьк, пр. Волі 5, 3-й поверх
(095) 164-23-24, (098) 402-27-04, (093) 649-06-64
contact@sn.lutsk.ua

10 способів швидко оновити інтер’єр без ремонту - Служба нерухомості «Волинь»

10 способів швидко оновити інтер’єр без ремонту

Корисні поради на випадок, якщо дизайн вашого помешкання перестав вас радувати, а на повноцінний ремонт немає часу або коштів.

10 способів швидко оновити інтер'єр без ремонту

Перед тим, як затіювати інтер'єрні метаморфози, корисно зробити прибирання та позбутись від зайвих речей. Інколи цього буває достатньо, щоб освіжити обстановку помешкання. Потім, докладно вивчивши приміщення, визначтесь, що саме вам хочеться оновити. Набагато простіше робити зміни в інтер'єрі при його нейтральному оздобленні. Якщо ж стіни мають специфічну палітру або стилізовану фактуру, пограйте в еклектику, додавши елементи інших дизайнерських напрямків. Ми знайшли ще декілька чудових способів вдихнути в інтер'єр нове життя.

 


1. Рухайте предмети

Згідно фен-шуй, щоб змінити повсякденне життя на краще, треба на протязі року перемістити вдома 27 предметів. І в цьому є доля істини — навіть невелика перестановка освіжає інтер'єр і покращує настрій. Не бійтеся розміщувати меблі під кутом до стіни: часто таке рішення тільки розширює простір. Окрім меблів поекспериментувати можна і з декором, наприклад, поміняти картину у вітальні на фотопанно із спальні.

2. Подружіться зі світлом

Освітлення — важлива деталь в інтер'єрі. Грамотний світловий сценарій здатний помітно перетворити атмосферу в кімнаті. Найпростіше контролювати освітлення за допомогою димерів. Замініть стару люстру на нову, купіть оригінальний торшер або доповніть кімнату світлодіодним підсвічуванням — ось побачите, зміни в інтер'єрі не змусять себе чекати.

3. Модернізуйте вікна

Вікна — найбільш помітна частина приміщення. Їх модернізація не може не позначитися на інтер'єрі. Варіантів маса: поміняти або відновити штори, поекспериментувати з їх декором, повісити вертикальні жалюзі, перефарбувати віконну раму або карниз, поставити на підвіконня ефектні аксесуари або кімнатні рослини... — потрібне підкреслити і виконати.

4. Освіжіть стіни

Для цього зовсім не обов'язково фарбувати або міняти шпалери. Стіни в нейтральних тонах — універсальний фон для експериментів: можна використовувати спеціальні наклейки, тривимірні аплікації, фотографії, картини, стильні панно. Віддаєте перевагу більш практичному підходу? Повісьте на стіни полички або шафки — акуратний і текстурний штрих.

5. Модернізуйте меблі

Нові меблі — хороший спосіб змінити інтер'єр. Але більш ефективно і економно покращити старі меблі: пофарбувати в актуальні відтінки, нанести трафаретний принт, оновити оббивку, додати модного декору або антикварного ефекту. Меблям, що прийшлі в непридатність, можна подарувати друге життя, змайструвавши з них щось нове. Навіть заміна фурнітури (у тому числі і дверних ручок) подарує інтер'єру свіже дихання.

6. Додайте деталей

Влаштуйте ревізію домашнім аксесуарам і сувенірам. Можливо, щось давно слід викинути, подарувати або дістати з шафи і показати у всій красі. Стильно виглядатимуть аксесуари в одній колірній гамі із загальним фоном. Завжди актуальні вироби ручної роботи підкреслять індивідуальність і ексклюзивність інтер'єру: картинам і фото замініть рамки, додайте декоративних деталей в обрамлення дзеркал, а для книг — змайструєте оригінальні обкладинки. У ванні і на кухні можна зробити ставку на нові змішувачі.

7. Додайте рослин

Якщо ви ще не завели у себе вдома кімнатні рослини, то саме час це виправити. Органічна зелень — один з кращих дизайнерських трендів. З нею приміщення оживає на очах. Натуральний зелений колір «зійде за свого» в будь-якому стилі інтер'єру. Відтінок квітучих рослин бажано підбирати під загальну палітру кімнати. Крім традиційних горщиків на підлозі і підвіконні, спробуйте освоїти вертикальне озеленення у вигляді стін з невибагливої зелені.

8. Організуйте зберігання речей

Безлад вбиває естетику. Через непродуману систему зберігання речей домогтися бажаних результатів в інтер'єрі складно. Спробуйте замінити масивні шафи і стелажі, на легкі плетені кошики, настінні полки, мобільні контейнери під ліжком або підвісні кишені.

9. Підвищіть градус

Старі радіатори здатні стати могутнім візуальним подразником, порушуючи естетику всього приміщення. Міняти їх на нові — справа клопітка і витратна. Простіше пофарбувати радіатори або приховати їх декоративними екранами. Стильним і функціональним доповненням в інтер'єрі стане електрокамін.

10. Додайте текстуру

Сучасному мінімалістському інтер'єру з великою кількістю гладких та блискучих поверхонь і прохолодною палітрою не завадить трохи ворсистості. Пухнастий, натуральний декор зігріває і занурює в комфорт. Текстуровані килими, різноманітні подушки, ковдри, пледи, накидки, шкури — споконвіку в пошуках тепла і затишку ними намагалися прикрасити оселю наші предки.


За матеріалами: inmyroom.ru

Поділитись:
Додано: 4 грудня 2015
Переглядів: 8823